Nieuwsberichten

Augustus 2023
Juni 2023
Mei 2023
Maart 2023

Kipactie

Steun het werk van Nico en Janneke in Malawi en krijg er heerlijke kipproducten bij!

Lees meer »
Februari 2023

Nieuwsbrief 2: Februari 2023

De tweede nieuwsbrief vanuit Malawi is deze week beschikbaar gekomen. Daarin zijn de ervaringen over de eerste maanden in Malawi te lezen. De nieuwsbrief is te vinden via deze link.

Lees meer »
December 2022

Werkvergunning goedgekeurd

Goed nieuws: de Malawiaanse overheid heeft onze aanvraag voor een werkvergunning goedgekeurd. Daar zijn we erg blij mee. Reden tot dankbaarheid. Voordat de vergunning definitief is, zijn er nog enkele eisen waaraan we moeten voldoen. De verwachting is dat Nico medio januari kan starten met zijn werkzaamheden op Talandira Harvest Centre.

Lees meer »
November 2022

Nieuwsbrief 1: November 2022

De eerste nieuwsbrief vanuit Malawi is deze week beschikbaar gekomen. Daarin zijn de ervaringen over de reis en eerste weken in Malawi te lezen. De nieuwsbrief is te vinden via deze link.

Lees meer »
September 2022

Gepland vertrek Nico en Janneke, uitnodiging kerkdienst

Het geplande vertrek van Nico en Janneke naar Malawi komt dichterbij. De definitieve datum hangt nog af van het verstrekken van de werkvergunning. Voorafgaand aan vertrek zal er op 23 september een dienst worden gehouden in de Nieuwe Westerkerk te Utrecht. Onderstaand vindt u de uitnodiging daarvoor. Van harte welkom!

Lees meer »
Augustus 2022

Sponsoracties augustus brengen ruim € 4.100 op!

In augustus hebben meerdere mensen zich ingezet om geld in te zamelen voor ons werk. Er werden vele gesponsorde kilometers afgelegd op de fiets en te voet, met als eindresultaat een mooie opbrengst van € 4.170. Alle deelnemers en sponsors daarvoor hartelijk dank! Onderstaand een kort verslag van alle acties.

Lees meer »
Juli 2022

Fietsactie en sponsorloop in augustus

In augustus van dit jaar staan er weer twee mooie sponsoractiviteiten gepland. Jette en Marije hopen een wandeling van 20 kilometer te gaan maken om geld in te zamelen voor ons werk. Verder zijn zes gemeenteleden van de Gereformeerde Gemeente in Utrecht voornemens een fietstocht van 200 kilometer te voltooien.

Lees meer »
Mei 2022

Op weg naar Malawi 3: De Cultuur

In de achterliggende weken hebben we, samen met onze ThuisFrontCommissie en anderen, veel werk verzet. Naast taalles volgen we inmiddels ook cultuurles. Daarbij komen de hoofdlijnen van de geschiedenis van Malawi aan de orde. Ik beken dat ik een beetje moedeloos werd toen ik hoorde over armoede, uitbuiting en corruptie. Tegelijk helpen de lessen ook om te begrijpen hoe de Malawianen denken. En gelukkig ook is er de almachtige God, die ons geregeld bemoedigt, helpt en zegent. Om in Zijn weg te gaan, en de Malawianen die Hij op ons pad brengt, te dienen. Met het Woord en met de daad.

Lees meer »
April 2022

Op weg naar Malawi 2: De taal

In de afgelopen 4 weken hebben we goede vordering gemaakt met de voorbereidingen op onze emigratie. Deze keer lichten we er één aspect uit, de taalstudie. 90% van de mensen in Malawi spreekt uitsluitend het Chichewa, letterlijk ’taal van het meer’. Daarnaast spreekt circa 10% van de bevolking ook Engels. 1 of 2 keer per week hebben we online les in het Chichewa, door een Nederlandse docent. Het Chichewa heeft dezelfde letters als het Nederlands. Verder is vrijwel alles anders. Met de taal leren we ook zaken van de cultuur. Bijvoorbeeld dat het ’not done’ is om bij een begroeting te zeggen dat je niet lekker in je vel zit. Zo maken we vorderingen om straks met de Malawianen in contact te komen.

Lees meer »

Op weg naar Malawi 1: Voorbereiding

In de komende periode nemen we u graag mee op onze reis naar Malawi. De voorbereidingen zijn in volle gang: we volgen taallessen en houden presentaties voor fondsenwerving. In eerste instantie zouden we alleen met koffers naar Malawi vertrekken. Maar we kregen bericht dat er toch een zeecontainer gaat. Voor de kinderen is er dan straks vertrouwd speelgoed en we kunnen Nederlandse boeken meenemen. Vindt u het leuk om van dichtbij betrokken te zijn bij onze voorbereidingen en ons werk in Malawi? Meldt u dan aan voor onze appgroep: 0614063061 (Janneke) of 06-21830106 (Nico). Bedankt voor alle steun. Onze TFC verzet veel werk voor ons, daar zijn we erg blij mee. Wilt u voor ons en voor onze kinderen bidden?

Lees meer »
Februari 2022

Onderwijsvrijwilliger gezocht!

In september 2022 vertrekken Nico en Janneke den Hartog en hun vier kinderen naar Malawi. Zij gaan veldwerk doen voor Stichting Stephanos. Om dat mogelijk te maken, zijn we op zoek naar een onderwijsvrijwilliger.

Lees meer »