Onderwijsvrijwilliger gezocht!

Gepubliceerd op 19 februari 2022 om 13:30

In september 2022 vertrekken Nico en Janneke den Hartog en hun vier kinderen naar Malawi. Zij gaan veldwerk doen voor Stichting Stephanos. Om dat mogelijk te maken, zijn we op zoek naar een onderwijsvrijwilliger.

Hoe ziet jouw week in Malawi eruit?
Je geeft vijf dagen per week thuisonderwijs aan onze drie kinderen. Jij kiest de beste lesstof voor Roisa (2012), Amniël (2014) en Jaïra (2018), passend bij hun ontwikkeling en interesses. Jij biedt ze de leerstof op een creatieve manier aan, je motiveert en stimuleert hen om zich te ontwikkelen en je sluit aan bij wat zij nodig hebben. Daarnaast organiseer je samen met Nico en Janneke naschoolse activiteiten voor de kinderen: je haalt ze op van muziekles, je bakt iets lekkers met ze, enzovoorts. Uiteraard is er ook tijd voor jou om je lessen voor de volgende dag voor te bereiden.


En dan?
Jouw vrije tijd is natuurlijk helemaal van jou. Je kan vanuit je huis in Lilongwe op pad gaan om Malawi te ontdekken, je kan deelnemen aan activiteiten in de kerkelijke gemeente. Natuurlijk heb je ook vakanties en we vieren de Nederlandse en de Malawische feestdagen.


Waarom zou je dit willen?
• Je levert heel concreet een bijdrage aan het werk in Gods Koninkrijk: jouw werk is onmisbaar om het zendingswerk te kunnen doen.
• Je gaat wonen en werken in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi: een onvergetelijke ervaring, die je je hele verdere leven met je meedraagt.
• Je hebt in een ander klimaat en een andere cultuur de kans hebt jouw onderwijskwaliteiten in te zetten.
• Je vindt het heerlijk om ‘eigen baas’ te zijn in jouw school: geen directie, geen bestuur, jij bepaalt (natuurlijk in goed overleg met de ouders).
• Je vindt het een prachtige uitdaging om de drie kinderen ieder op hun eigen niveau les te geven. Passend onderwijs in optima forma!


Ben jij dit?
• Je hebt een HBO-opleiding, bij voorkeur PABO of pedagogiek, en je hebt (stage)ervaring met lesgeven of in het werken met kinderen.
• Je bent flexibel en staat stevig in je schoenen. Het cultuurverschil tussen Nederland en Malawi is voor jou geen probleem: je went er wel aan.
• Je spreekt en leest gemakkelijk Engels
• Je zet je eigen thuisfrontcommissie op om geld in te zamelen om in je levensonderhoud te voorzien.
• Je bent bereid om je voor een schooljaar te committeren.

 

Past dit bij jou? Droom je hier stiekem van, of voel je dat God jou wil gebruiken in Zijn
Koninkrijk? Neem dan contact met ons op!


Voor informatie kun je contact opnemen met Janneke den Hartog, 0614063061. Reacties met CV kun je uiterlijk 17 maart sturen naar Janneke den Hartog. Email: jannekedevisser@hotmail.com.

Alvast kennis maken met de kinderen? Bekijk het filmpje hieronder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.