Onderwijsondersteuning

Een onderwijsvrijwilliger ondersteunt Nico en Janneke den Hartog bij hun werk in Malawi door les te geven aan hun schoolgaande kinderen. Zo kunnen de veldwerkers van Stephanos zich helemaal richten op de projecten waarvoor ze uitgezonden zijn. De onderwijsvrijwilliger zal hierbij zo nodig ook hand- en spandiensten verlenen.

Vanaf september 2022 is dit Mirjam Maljaars geweest. In juli 2023 is Mirjam weer teruggekeerd naar Nederland. We zijn daarom hard op zoek naar een onderwijsvrijwilliger die het nieuwe schooljaar naar Malawi wil komen! Onderstaand geven we je een beetje een indruk van wat je te wachten staat. Deze pagina blijft online zolang we nog iemand zoeken, schroom dus niet alsnog te reageren! Tot die tijd zal er door Nico en Janneke thuisonderwijs aan de kinderen worden gegeven.


Je leerlingen

Wij zijn Roïsa, Amniël en Jaïra en wij wonen in Lilongwe (Malawi). Onze ouders zijn Nico en Janneke Den Hartog. Zij werken voor stichting Stéphanos. Wij zoeken een juf of meester voor komend schooljaar (ons jongste broertje, Josaël, gaat nog niet naar school). Wil jij dat zijn?


Jouw huis, kantoor en klaslokaal

Je bent 'eigen baas' op onze school: er is geen directie of bestuur. We hebben een huis en klaslokaal voor jou beschikbaar. Lesmateriaal is ook voor je beschikbaar, maar in het schoolplan ben je vrij om je eigen indeling van het schooljaar te maken als je dat wilt. Daarnaast krijg je een maandelijkse vergoeding, die in overleg te bepalen is.  Je werkt tenslotte direct mee aan het mogelijk maken van zendingswerk!


Het land

Lesgeven kan verspreid over vijf dagen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je je bijvoorbeeld een dag per week wilt inzetten voor ander vrijwilligerswerk kan dat ook. Verder kun je Malawi ontdekken, de Big Five spotten of meedoen met activiteiten bij de kerk. Je vrije tijd is van jou!


Stéphanos projecten

Rondom Lilongwe zijn diverse projecten van Stéphanos waar je, indien gewenst, ook een mooie bijdrage kan leveren. Van landbouwtraining tot de kinderclub, van het ziekenhuis tot het voedselprogramma of lokale school voor de kinderen... Je hoeft je niet te vervelen! Kijk bijvoorbeeld maar eens op de Project pagina.


Of stuur een e-mail naar jannekedevisser@hotmail.com